Canionul 7 Scaridin Brasov este un defileu format din mai multe calcare jurasice, aflat in vestul muntilor Piatra Mare. Canionul are 160 de metri lungime si o diferenta de nivel de 58 de metri.

Poate va intrebati cum puteti ajunge la acest Canion. Traseul porneste inca de pe DN1, in dreptul localitatii Timisul de Jos, faceti dreapta pe pod si mergeti aproape un kilometru spre Cabana Dambu Morii din localitatea Sacele – punctul de plecare spre canion.

La Canionul “7 Scari” incep lucrarile in anii 1920-1930. Atunci au fost montate primele scari pentru ca accesul in defileu sa fie mai usor. La inceputul anilor ’70 au fost montate pasarele si mai multe scari, iar in 2002 au fost inlocuite toate pasarelele cu unele de metal.

Cascada-si-Canionul-7-scari

In urma cu doi ani, in anul 2013, Canionul “7 Scari” a fost redeschis, dupa ce intregul ansamblu a fost complet reabilitat, impreuna cu drumul forestier de pe Valea Sipoaia, intre Dambu Morii si intrarea in canion. Asa cum spune si numele, de-a lungul traseului exista sapte scari pe care va trebui sa urcati si coborati. Prima va aparea dupa cateva zeci de minute de mers pe traseu, pe un drum lin si fara prea multe obstacole.

Balustradele sunt din otel zincat. Cea mai lunga scara are 14,5 metri, iar imaginea pe care o ofera este spectaculoasa. Pentru siguranta, din loc in loc au mai fost adaugate cateva elemente de sustinere.

De ce Canionul 7 Scari?

Aici exista si o tiroliana care traverseaza cam 2,1 kilometri in total. Are 23 de trasee pentru adulti si copii. Tiroleana parcurge un traseu cu inclinatie intre doua si patru grade. Cel mai scurt dintre trasee are 47 de metri, in timp ce cel mai lung masoara 273 de metri.

administrator-2017-02-02-175806-canionul-7-scari

Tiroliana porneste de la canion, urmeaza traseul drumului forestier din zona, trece pe langa cabana si traverseaza paraul Sapte Scari prin mai multe puncte.

Canionul “7 Scari” este defapt locul unde, in general, brasovenii isi iau portia de aer prospat. Canionul este locul une te poti plimba si relaxa impreuna cu prietenii sau familia.

beautiful_holiday_romania_484263

In cazul in care sunteti veniti in Brasov in calitate de turisti eu va propun mai multe unitati de cazare care va vor sari in ajutor si vor oferi servicii de calitate, dar si o varietate mare de facilitati.

Apartamentul Family. Este apartamentul ideal pentru un sejur de calitate si este localizat pe o artera principal a orasului. Acest apartament poate fi inchiriat in regim hotelier si este localizat mai exact pe strada Toamnei, la nr. 13. Aceasta zona este considerata Centrul Business al orasului Brasov, la o distanta de doar 2,5 km fata de Centrul Istoric al Brasovului.

family

Apartamentul Espace. Este pe cea mai mare strada ca si intindere, dar si ca participanti la trafic, zilnic, fiind tranzitata de peste 100.000 de oameni. Numele aceste strazi este Calea Bucuresti, iar apartamentul se afla la nr. 3, la o distanta de aproximativ 3 km fata de Centrul Istoric al Brasovului. Atat pozitia acestui apartament, cat si structura lui recomanda aceasta locatie.

Untitled