Judetul Brasov este unul dintre cele mai vizitate orase ale Romaniei. El dispune de un potential turistic deosebit care imbina atat obiective naturale (parcuri nationale, rezervatii naturale), cat si obiective istorice-arheologice (cetati, castele). Turistii sunt cuceriti de mixul intre arhitectura gotica, baroca si renascentista si farmecul de-sine-statator al acestui judet. In vecinatatea Brasovului gasim zone naturale si zone cu importanta insemnatate istorica.

Parcul National Bucegi si Piatra Craiului

Zona dispune de un patrimoniu natural important. In zona se remarca Parcul National Bucegi si Piatra Craiului, care sunt Rezervatii ale Biosferei. Mai mult se remarca prezenta celorlalte arii naturale protejate. Parcul National Bucegi si Piatra Craiului detin terenuri alpine importante: paduri si pasuni montane.

Aceste parcuri nationale merita vizitate deoarece sunt dintre cele mai bogate zone din Romania. Aici regasiti relief carstic (pesteri, chei), vegetatia specifica stancilor cu multe elemente floristice rare ocrotite de lege, printre care se remarca floarea de colt, gentiana sau ghintura, garofita Pietrii Craiului. Fauna bogata si variata cu trasaturi caracteristice zonei de munte din Europa: cocosul de munte, ierunca, vulturul plesuv, acvila de piatra.

efed       rfqwrf

Castelul Bran

Castelul Bran este cunoscut in toata lumea sunt numele de Castelul lui Dracula. Castelul se afla la 30 de km de orasul Brasov. A fost atestat documentar in anul 1377, atunci cand Regele Ludovic I al Ungariei a permis construirea unei noi fortarete in zona pentru aparare impotriva invaziilor otomane. Cel care a creat faima Castelului asociat cu Dracula, a fost scriitorul Bram Stoker care a publicat romanul „Dracula, vampirul din Carpati”. Romanul constituie rezultatul interferentei unor fapte istorice reale, legate de domnia lui Vlad Tepes care era cunoscut ca fiind fara mila fata de cei care incalcau legile sau cei care nu i se supuneau.

Castelul merita vizitat in mod special in perioada sarbatorii de Halloween, cunoscuta ca fiind sarbatoarea spiritelor si a fiintelor de dincolo de adancuri. Aici se organizeaza petreceri specifice in care vinul rosu, ielele, bomboanele si liliecii sunt cateva dintre ingredientele din reteta succesului, De altfel, castelul detine un muzeu impresionant care se intinde pe patru etaje. Acest muzeu adaposteste obiecte vestimentare ale reginei Maria, arme, ceramica, mobila si alte obiecte folosite la acea vreme.

rtgef

Cetatea Rasnov

Cetatea Rasnov, una dintre cele mai vizitate si pastrate cetati medievale din Transilvania. Cetatea a fost construita de locuitorii Rasnovului in secolele 13-14 pentru a se apara impotriva atacurilor turce si tatare. Cetatea este alcatuita dintr-o incinta exterioara amplasata in fata zidului estic al cetatii care este marginita de un zic fortificat si dotat cu un turn patrat si dintr-o incinta interioara care este inconjurata de zidurile si turnurile cetatii.

Cetatea Rasnov este un loc minunat care merita vizitat pentru ca imbina perfect arta medievala cu peisajele oferite de natura. In interiorul cetatii turistii pot vizita muzeul de arta feudala, in care se regasesc armuri, arme, mobilier de epoca. Tot aici veti vedea cateva obiecte deosebite specifice secolelor 17-18. Printre acestea amintim: o masca de tortura si un jug pentru transportarea prizonierillor.

erfrerf

Cetatea Rupea

Cetatea Rupea este atestata documentar in anul 1324. Cetatea a servit ca ultim loc de refugiu al sasilor rasculati impotriva regelui Ungariei, Carol Robert de Anjou. Tot aici au fost descoperite obiecte de ceramica dacica, motiv pentru care se crede ca acolo s-a mai aflat inainte o cetate dacica, Cetatea Ramidava, transformata dupa cucerirea romanilor in Castrul roman Rupes.

Cetatea Rupea are forma unei spirale ascendente asezata pe 3 nivele: Cetatea de sus, Cetatea de mijloc si Cetatea de Jos. Turistii pot admira si vizita cele patru turnuri impunatoare (Turnul Portii, Turnul Slaninii, Turnul Slujitorilor si Turnul Cercetasilor). Fiecare turn avand rolul sau de aparare, de supraveghere sau de depozitare. Din Turnul Cercetasilor turistii pot admira panorama regiunii.

twfqw

Cetatea Fagaras

Cetatea Fagaras este principala atractie din Tara Fagarasului. Este o fortificatie construita in secolele 14-18 si a avut scopul de a fi o fortareata de aparare. Ulterior a fost transformata intr-o inchisoare de temut, in care detinutii aveau parte de tratamente foarte violente.

In interiorul cetatii turistii pot vizita cele 85 de camere ale castelului imprejmuit de cetate, turnurile de aparare, dar si muzeul Tarii Fagarasului.ytffCetatea Sighisoara

Cetatea Sighisoara este printre putinele cetati medievale inca locuite. Aceasta este inscrisa in patrimoniul mondial UNESCO. A fost construita de colonistii sasi in secolul al XII-lea pe malul Tarnavei Mari. Zidul cetatii are o inaltime cuprinsa intre 4 si 14 metri. Are din loc in loc turnuri de aparare care apartin diferitelor bresle mestesugaresti.

Principalele obiective turistice din zona sunt urmatoarele: Piata Cetatii, Turnul cu ceas, Turnul fierarilor, Casa cu cerb, Casa Vlad Dracul. Simbolul Sighisoarei este Turnul cu ceas care are 7 figurine care reprezinta zilele saptamanii.tgefef

Cetatea Viscri

Cetatea Viscri reprezinta sistemul de aparare al Bisericii sasesti. In interiorul Cetatii se poate vizita Biserica gotica si un muzeu. Muzeul gazduieste obiecte de mobilier pictat, carti, obiecte de sticla, ceramica, port sasesc etc.

Frumusetea locului a atras atentia printului Charles. Astfel, prin intermediul Fundatiei sale, Mihai Eminescu Trust, a renovat Biserica si alte case din zona, dandu-le stralucirea de alta data.gtger