Dincolo de amplasamentul sau, in mijloc de tara, aproape de marile atractii ale Romaniei, fara indoiala, Brasovul este un oras in care merita sa traiesti.

Cartierul Noua este totusi departe de Centrul Istoric al orasului si inca nu e invadat de turisti. Totusi este unul din acele locuri care te enerveaza ca nu sunt la tine in cartier, ca nu poti profita de ele zilnic.

1

Parcul Noua

In parcul prevazut cu un lac natural te poti plimba la preturi decente cu barcute si hidrobiciclete sub forma de lebede sau ratuste. Imediat langa exista un parc de aventura. Imediat dupa el, gradina zoologica, probabil cea mai moderna din Romania. Daca vrei sa te relaxezi impreuna cu familia sau cu prietenii facand un gratar, ai locuri special amenajate, chiar langa padure.

Parcul si Lacul Noua, sunt unele din cele mai frumoase zone de agrement si relaxare din Brasov.

Parcul Noua dispune de un lac pentru plimbari cu barca si hidrobicicleta, o pista de jur imprejurul lacului perfecta pentru plimbari cu bicicleta, rolele, cu bebele in carucior sau cu cineva drag de mana. Doua zone de joaca pentru copii sunt de o parte si de cealalta a lacului. Parcurile sunt dotate cu balansoare, invartitori, tobogane si banci pentru parinti si copii.

Lacul din Noua are o vechime de peste un secol si a fost lasat de izbeliste dupa 1980. Mai tarziu insa a fost reamenajat si si-a recapatat stralucirea de odinioara.

2

In 1959, s-au facut lucrari de amenajare a zonei. Lacul principal, in forma de rinichi are o insula artificiala de belvedere, pe care se poate ajunge pe o punte romantica. O mica colina artificiala plantata cu arbori decorativi intregea ansamblul peisagistic. Tot in acea perioada s-au construit in zona Restaurantul „Pescarus“, care exista si astazi, dar si Grădina Zoologică. Pe lac au fost aduse barci, iar zona a devenit unul dintre punctele de atractie ale Brasovului. Brasovenii pot face fitness, se pot plimba cu barca si pot face gratar in locuri special amenajate. Aici pur si simplu se pot plimba si respira aer curat. Investitia in acest parc s-a ridicat la 2,1 milioane de lei.

Au fost montate mese si scaune din lemn, dar si copertine care sa-i fereasca pe oameni pe ploaie, dar si de arsita soarelui. Zeci de locuri de gratar sunt la Noua, dar totusi ca vara sa prinzi un loc aici trebuie sa te trezesti devreme.

Parc Aventura

Parcul de aventura este o zona sportiva si recreativa in aer liber. Aici gasiti un mod foarte placut de a petrece timpul liber cu familia si cu prietenii. Parc Aventura Brasov dispune de 15 trasee de dificultate progresiva. Fiecare participant la aventura primeste un echipament de securitate cu 2 carabiniere, care trebuie folosite in permanenta pentru siguranta.

Fiecare traseu are un anumit nivel de dificultate, care este simbolizat de o culoare specifica:

  • 4 trasee mov pentru copiii sub 8 ani. Traseele mov au un sistem de securitate fara manipularea carabinierelor, pentru maximum de siguranta;
  • 3 trasee galbene pentru copiii de la 8 ani impliniti si pentru incepatori. Traseele galbene nu depasesc o inaltime de 3 metri;
  • 3 trasee verzi care sunt usoare, unde va puteti obisnui cu inaltimea. Pe traseele verzi inaltimea nu depaseste 6 metri;
  • 2 trasee albastre care sunt de dificultate medie, considerate a fi cele mai placute, fiind nici prea usoare si nici prea grele, ci atat cat sa fie distractive;
  • 2 trasee rosii;
  • 1 traseu negru care cere deja energie, forta si tehnica. Pe aceste trasee avem parte de adrenalina la maxim;
  • „Marea Tiroliana peste Lac”- lungime dus 307 de metri, lungime intoarcere 200 de metri. Traversezi lacul intr-un mod suspendat;
  • „Inchide ochii si sari”- joc independent, urcare pe scara de la sol, inaltime 16 metri. Inchizi ochii si sari in gol sau nu mai inchizi ochii, doar sari.

Cea mai mare inaltime poate fi atinsa pe traseul negru, adica 20 de metri.

3

Gradina Zoologica

Gradina Zoologica se afla la poalele padurii si gazduieste mai multe exemplare de:

Pasari – strut, rata salbatica, rata muta, rata mandarina, gasca domestica, lebada neagra, lebada alba, barza europeana, porumbei voiajori, turturica, bibilica, curca, gaini de rasa si ornament, pauni, fazanul auriu, fazanul argintiu, uliul porumbar, soimul de iarna, acvila tipatoare, canarul, papagali, papagalul perus, papagalul capra, papagalul nimfa, papagalul Agapornis, cucuvea, bufnita.

Mamifere – lama, cerb carpatin, cerb lopatar, mistret, lup cenusiu, vulpe, tigrul, leul, jaguar, jder european, urs brun, cal, magar, babuinul imperial, nutria, cobaiul, hamsterul auriu, veverita. capra, oaie.

Gradina zoologic are amenajat in incinta un loc de joaca pentru copii si cateva foisoare unde vizitatorii se pot relaxa la umbra.

4