Cum apar primele raze de soare, oamenii ies la plimbare. Iubitorii de natura vor sa mearga sa se bucure de primele raze ale soarelui in natura, facand drumetii pe munte, mai ales ca acum zapada s-a topit, ghioceii incep sa apara … Si ce poate fi mai minunat de atat?

kjbih copy

Astazi vom merge in Piatra Craiului, mai exact la cabana Curmatura. Dupa ce ne-am pregatit pachetelul cu merinde de seara, de dimineata suntem gata pentru aventura. Astfel ne intalnim cu ceilalti prieteni la ora 7:30 in Gara Brasov. Vom lua trenul cu ruta Brasov – Zarnesti care pleaca la ora 8:00. Nimic mai simplu. Dupa o calatorie de aproximativ 35 de minute ajungem in gara din Zarnesti, cand ce sa vezi? Vantul batea atat de tare incat abia ne tineam pe picioare. atunci ne-am gandit: daca aici bate atat de tare, oare sus pe munte cum e vremea? Oare ar fi indicat sa continuam? Curajosi de fel, am hotarat sa ne continuam aventura.

Spre cabana Curmatura

La cabana Curmatura se poate ajunge pe doua trasee, primul plecand de la Fantana lui Botorog (alt. 820 m) pe marcajul galben (2 ore – 2 ore si jumatate pentru incepatori). Cel de-al doilea traseu urmeaza banda albastra si te duce printre Prapastii.

82_big

Azi alegem traseul cu marcajul galben si pornim in aventura de la Fantana lui Botorog pe un drum nu foarte dificil pana la cabana Curmatura. Pe alocuri drumul este inca acoperit cu gheta si pasim cu grija pentru a nu ne accidenta. In timp ce urcam simtim in piept aerul tare si proaspat.

Dupa aproximativ o ora si jumatate de urcat, ajungem in Poiana Zanoaga, unde peisajul nu poate fi descris in cuvinte. Simti ca plutesti si realizezi cat de mic esti pe langa tot ceea ce te inconjoara. Avea dreptate Alan Watts cand spunea ca: „Daca te duci departe, departe, in mijlocul unei paduri si devii foarte tacut, vei intelege ca esti conectat cu tot ceea ce te inconjoara. Cand te uiti la tot ce te inconjoara simti ca esti doar tu si natura, acolo gasesti linistea de care are nevoie sufletul.” Acolo, in poiana au inceput sa iasa si floricelele, semn ca primavara vine.

Inapoi spre Brasov

sdcsdc

Dupa ce ne tragem sufletul, ne continuam aventura catre cabana. Intram din nou in padure unde zapada inca acopera poteca si trebuie sa mergem cu grija. Dupa aproximativ o jumatate de ora zarim cabana, mandra si impunatoare in falnicii nostri munti. Poposim la o masuta din fata cabanei si vezi aceeasi maretie. Dupa o astfel de zi te intorci acasa

plin de energie si cu chef de munca.

Inapoi drumul a fost mai usor de parcurs si am ajuns inapoi la Fantana lui Botorog in doar o ora si 15 minute. De acolo pana la gara Zarnesti am facut aproximativ o jumatate de ora la pas lejer. Astfel ca la ora 17:00 eram inapoi in Brasov, putin obositi, dar incarcati si cu o liniste interioara incredibila. Cu asemenea peisaje frumoase cum sa pleci in vacanta in alta tara? Avem o tara minunata, cu locuri care merita descoperite.

 

dscsdc

 

 

 

 

 

Cand eram acolo sus mi-au venit in minte versurile poetului nostru Octavian Goga:

,,Muntii nostri aur poarta,

Noi cersim din poarta-n poarta.

De-am inchide-a tarii poarta,

altii ne-ar cersi la Poarta!”

(,,Muntii nostri”- Octavian Goga)