Prin Gara Brasov trec zilnic peste 150 de trenuri de calatori, atat din tara cat si din afara tarii:  Budapesta, Viena, München, Praga, Bratislava, Cracovia.

Desi Brasovul se afla la doar 167 de km de Bucuresti, cel mai eficient mod de a parcurge aceasta distanta este deseori folosirea trenului. Pe tot parcursul anului, traficul pe drumurile rutiere este ingreunat pe ruta Bucuresti-Brasov, transformandu-se pentru multi intr-un lung ”joc” de asteptare.

Trenuri din 7 directii vin si pleaca zilnic din Gara Brasov, gara aflandu-se la intersectia principalelor magistrale de cale ferata din tara.

Istoria Garii Brasov

Brasov - Gara vechePrima gara a Brasovului a fost construita de către sasi. Primul tren care a intrat in Gara Brasov a venit de la Sighisoara in 1873 si a marcat inaugurarea traseului feroviar Sighisoara-Brasov. Tronsonul de cale ferata Sighisoara-Brasov a legat Brasovul de reteaua feroviara central europeana. Aceasta gara a functionat pana in anul 1902.

Cea de-a doua gara a orasului de sub Tampa a fost contruita de Caile Ferate Ungare de Stat si a fost inaugurata in 1906. Inaugurarea prezenta vechea gara extinsa cu doua aripi simetrice si o fatada infrumusetata prin adaugarea unor ancadramente decorative. Din pacate, primul Razboi Mondial si-a lasat amprenta asupra garii, care a fost restaurata in deceniile ce au urmat. Cel de-al doilea Razboi Mondial insa a distrus complet Gara Brasov

Gara in forma ei actuala a fost inaugurata in anul 1962.

Gara si restul Brasovului

Gara Brasov este situata in mijlocul orasului, oferind acces facil vizitatorilor catre toate punctele de interes ale orasului, fie ca vorbim de turisti in cautarea frumusetilor si istoriei orasului sau persoane venite in scopuri de afaceri.

La iesirea din gara exista atat o statie de taxiuri, cat si statie de autobuze. Autobuzele care pleaca din statia de la Gara circula in toate directiile orasului, cea mai cunoscuta si folosita linie de autobuz fiind linia 4, care parcurge traseul Gara Brasov – Centrul Istoric Brasov. Drumul dureaza aproximativ 15 minute.

Desi Gara Brasov nu este foarte atragatoare din punct de vedere vizual, aceasta isi indeplineste foarte bine scopul si este foarte accesibila ca localizare in oras.

Cazare in apropierea Garii Brasov

Pentru ca stim cu totii cat de neplacut poate fi sa traversezi un oras cu bagajele dupa tine, va oferim cateva solutii de cazare in apropierea Garii Brasov.

Studio 170 este situat la doar 240 de metri fata de Gara Brasov. Acest studio este unul de tip VIP, oferind toate conditiile pentru o sedere confortabila in Brasov. Suprafata studio-ului este de 35 metri patrati. Faptul ca acesta este situat la etajul 11 dintr-un bloc de locuinte ofera o priveliste incantatoare asupra orasului.

Studio 170 zebrasov

Studio 112 se afla la doar 3 minute de mers pe jos fata de Gara Brasov si este ideal pentru a acomoda doua persoane intr-o vizita romantica a Brasovului. Studioul isi asteapta oaspetii cu o zona de living cu pat matrimonial si bucatarie dotata cu tot ce este necesar.

Studio 112

La doar 350 m fata de Gara Brasov, Studio 71 este o alegere foarte buna pentru cei care cauta confortul unui studio modern mobilat, spatios si accesibil ca pret. Patul matrimonial poate acomoda 2 persoane, iar bucataria ofera oaspetilor tot ceea ce este nevoie pentru o sedere placuta.

Studio 71