Piata Unirii, asa cum i se spune astazi, pana in anul 1944 era cunoscuta drept Piata Prundului. Numele initial ,,Piata Prundului” a fost adoptat din cauza nisipului si al pietrisului adus de apele care curgeau de la Pietrele lui Solomon. Astfel, la revarsare se forma un prundis in aceasta piata.monumentul-soldatului-necunoscut-piata-unirii-brasov04

Ce gasim in Piata Unirii?

Locul acesta are ceva aparte! Aici exista Muzeul Primei Scoli Romanesti, Biserica Sfantul Nicolae si statuia Diaconul Coresi. Piata Unirii reprezinta un patrimoniu cultural reprezentativ pentru orasul Brasov. Se poate observa ca autoritatile investesc mereu pentru ingrijirea si protejarea zonei.

136_191x_Piata Prundului

Activitatea turistica din zona i se datoreaza in mare masura Muzeului Primei Scoli Romanesti. Cu totii am invatat cand eram la scoala ca Prima Scoală Romaneasca, care a fost construita in anul 1495 se afla la Brasov. O data maturi ne dorim sa vedem locurile despre care invatam. Piata Unirii din Brasov este un loc incarcat de istorie. Un loc unde au avut loc evenimente care au marcat evolutia orasului Brasov si care au fost consemnate in diferitele monografii ale orasului Brasov. 

Cum ajungi in piata exista o cladire a carei arhitectura iti atrage atentia. Aceasta este Casa Barac. Constructia este una emblematica, cu elemente caracteristice stilului brancovenesc. Numele acesteia provine de la poetul iluminist Ioan Barac, totodata si editor al primului ziar periodic brasovean ,,Foaia Duminicii”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Piata Unirii a devenit foarte importanta pentru locuitorii orasului Brasov, dar si pentru vizitatori deoarece aici se desfasoara mare parte din evenimentele care au loc in Brasov. Piata Unirii reprezinta locul de intalnire al junilor. De aici acestia coboara catre Piata Sfatului. Tot aici are loc si hora de Ziua Nationala. Imbracati in costume traditionale pe care le pastreaza cu sfintenie din generatie in generatie, junii defileaza in zona Schei. Vizitatorii sunt fascinati de tot ceea ce vad, astfel ei revenind in fiecare an cu mare placere la diferitele evenimente care au loc in Piata Unirii din Brasov.

2017-03-23_10.32.15