Intre strazile Cerbului si Poarta Schei exista o strada ca o sfoara, lunga de aproximativ 80 m si lata de pana la 1,35 m. Aceasta a fost restaurata in 2003, pentru a arata exact ca acum 100 de ani. Au avut loc modificari majore asupra pavajului si peretii cladirilor au fost renovati. Stalpii de iluminat au fost schimbati cu unii cu aspect medieval.

1

Straduta ingusta intre strazile Cerbului si Poarta Schei a carei existenta este atestata in documentele din secolul XVII a fost un simplu coridor de trecere intre Poarta Schei si Piata Sfatului. Strada a fost un punct de sprijin pentru pompieri, facand astfel accesul mai usor in caz de incendiu.  Straduta de 80 de metrii este parcursa de toti turistii care ajung in oras. Este locul de intalnire a indragostitilor si nu in ultimul rand, o tema provocatoare pentru fotografi.

Exista si o legenda asupra acestei stradute si anume Legenda indragostitilor.

Legenda spune ca in perioada medievala aici se ascundeau cuplurile pentru a se saruta in intimidate. Tot aici se ascundeau si tinerii indragostiti ai caror parinti nu erau de acord cu relatia lor. Legenda care a rezistat peste ani spune ca tinerii indragostiti care se saruta pe Strada Sforii sunt destinati sa ramana impreuna toata viata.

2