Un simbol al orasului Brasov, muntele Tampa (Strajerul Brasovului) vegheaza orasul Brasov. Acesta munte este un loc emblematic incarcat de istorie si mister.
MunteleZTampaZ-ZviziuneZglobala

Chiar daca povestea conform careia se spune ca sub munte s-ar afla un lac imens nu a putut fi confirmata de catre specialisti, povestea celor 4 tuneluri sapate in munte este reala. Astazi doar unul din cele 4 tuneluri de sub munte este accesibil. Acesta face legatura intre Casa Sfatului si unul dintre turnurile vechii cetati, insa accesul publicului este restrictionat.

De ce sa vii in Brasov si sa urci pe muntele Tampa? Raspunsul este foarte simplu. Nu ai cum sa vizitezi Brasovul si sa nu urci pe Muntele Tampa. De aici ai o panorama incredibila a orasului Brasov si te poti bucura de frumusetile oferite de natura.

Trasee pana pe Muntele Tampa

Muntele Tampa are o altitudine de 960 de metri si este usor accesibil pentru persoanele de toate varstele. Pentru a ajunge in varf, puteti alege unul din cele 4 trasee:
– traseul marcat cu triunghi albastru,
treptele lui Gabony,
– traseul marcat cu triunghi galben,
– traseul
 marcat cu dunga albastra Drumul Cavalerilor,
– traseul
Drumul serpentinelor, marcat cu triunghi rosu.

indicator saua tampei 26168914

Cel mai greu traseu este cel numit treptele lui Gabony. Acesta fiind insa un traseu excelent doar pentru persoanele antrenate si echipate corespunzator deoarece trasul dureaza aproximativ o ora si are 167 de trepte abrupte.

Va recomandam sa alegeti traseul numit Drumul Serpentinelor. Acesta fiind cel mai usor traseu, avand doar 800 de metri. Acest traseu incepe de langa telecabina aflata la baza muntelui Tampa. De acolo urcati pe treseul marcat cu triunghi rosu pana in varf. Bineinteles ca puteti lua si telecabina pentru a ajunge in varf, insa nu veti vedea ruinele ce stau marturie a istoriei Brasovului. Ruinele celor doua turnuri, turnul Cutitarilor si turnul Cizmarilor, le puteti vedea la baza muntelui.

2017-03-20_12.31.25

In varf, chiar langa locul unde scrie Brasov, in secolul al XIX-lea a fost amenajat un restaurant intr-o pestera, dar care, din pacate a ars. Aici a ramas doar terasa de unde turistii astazi pot admira peisajele superbe. astazi, puteti servi o cafea la restaurantul Panoramic situat sus pe munte, de unde privelistea este minunata. Daca veniti in vacanta la Brasov, neaparat trebuie sa urcati sus pe Muntele Tampa pentru ca privelistea merita efortul.

received_785745884909576