Locul numit Sura Dacilor este locul care arata fix ca o sura, ca o anexa gospodareasca cu tot felul de obiecte atarnate de grinzi, unelte care se foloseau in bucataria dacica si ulterior romaneasca. Design-ul este realizat cu blanuri de miei, cerbi, ursi si porci mistreti vanati in imprejurimi, cu polonice mari sculptate in lemn, oale de lut, linguri de lemn, ardei iuti uscati, legaturi impletite din ceapa si usturoi, porumb uscat.
La intrare ne asteapta o mica fantanita sau mai degraba un loc unde, pe timpul verii, isi fac aparitia veveritele care mai de care mai jucause si mai agile.
Vara aceasta am vazut o veverita foarte mica si foarte frumoasa care rontaia o aluna de zori. Am fost surprinsa sa vad ca veverita aceasta gingasa era asa cuminte ca statea chiar si la poze.
De ce Sura Dacilor?
Imediat cum intrati in curte o sa descoperiti majoritatea uneltelor folosite de romanii de la sat in vremurile stravechi. Aceste unele creeaza astazi o atmosfera placuta care se gasesc in aceasta curte.
Am descoperit ca la acest restaurant se ia masa pe niste buturugi invelite intr-o blana de oaie. La Sura Dacilor va asteapta asezate pe un platou sunca afumata, cu branza de burduf in scoarta de brad si casul proaspat. La Sura Dacilor gasim vin fiert cu scortisoara la un pret excelent.
La intrarea in restaurant suntem asteptati de niste lautari care canta numai muzica romaneasca. Mi-a placut mult acest lucru, facand astfel ospatul aici unul de neuitat.
Cele trei saloane pot gazdui peste 300 de oaspeti. Amenajate in stil pur autentic, aceasta locatie atrage si prin caldura lemnului, dezvaluind vechimea si farmecul unei indepartate lumi dacice.
Ospatari sunt imbracati cu porturi traditionale romanesti, viu colorate. Te atrag cu tuica fiarta, paine calda coapta pe vatra si delicioase preparate culinare specifice.
Preturile nu sunt exagerat de mari, avand in vedere ca totusi vorbim de un local din Poiana Brasov.