Pentru ca vremea se incalzeste si stiu ca printre noi sunt iubitori ai drumetiilor in natura, o sa va povestesc in randurile care urmeaza aventura noastra la Canionul 7 scari din Brasov. Toata aventura noastra a pornit de la ideea de organiza un „team-building altfel”.

Cascada-si-Canionul-7-scari

La Canionul 7 Scari

Ne gandeam de ceva timp sa facem un team-building, dar voiam sa facem ceva diferit. Unul din colegi a venit cu ideea unei iesiri la Canionul 7 Scari. Ce stiam pana atunci despre acest canion? Hmmm…prea putine lucruri. Auzisem ca e un canion in stanca undeva langa Brasov, dar nimic mai mult, asa ca asteptam cu nerabdare weekend-ul.

Pregatiti de aventura, intr-o sambata dimineata am pornit catre Canion. Localizat aproape de Brasov, accesul se face dinspre localitatea Timisul de sus, de pe Drumul National 1, in zona Dambul Morii. Drumul forestier este unul accesibil si usor de parcurs chiar si pentru copii. inca de cand incepi sa urci, cand vezi in fata ta un asemenea peisaj, simti ca ti se taie respiratia. Atat iarna, dar mai ales vara, acest loc este plin de turisti care vin din toate partile tarii.

DSCN1163 DsCN1164

 

 

 

 

 

 

 

Canionul 7 Scari este la doar 20 minute distanta de mers cu masina, fata de centrul orasului Brasov. Dupa ce parchezi masina si pana sus la Canion faci aproximativ o ora, o ora si jumatate. Ca sa facem ca acest drum sa ne fie usor de parcurs si sa nu simtim ca mergem mult, ne-am hotarat sa jucam diferite jocuri. Unul din colegi a zis sa ne jucam ,,Adevar sau Provocare”, insa noi ne-am jucat doar ,,Provocare”. In timp ce mergeam ne-am provocat unii pe altii sa facem diferite lucruri,
cum ar fi: sa rugam oamenii sa faca poze amuzante cu noi, sa cantam melodii populare legate de natura si padure, sa ne cocotam in copaci. Trebuie sa recunosc faptul ca a fost foarte amuzant si nici nu ne-am dat seama cand am ajuns la Canion.

 

DSCN1167

 

 

 

Canionul 7 Scari este un loc incarcat de legenda. Un loc plin de mister a carui istorie dateaza de milioane de ani. Din datele istorice aflam ca acest canion dateaza din perioada Mezozoicului si ca a fost locul unde traiau dinozauri. Localizat in Masivul Piatra Mare acesta este un defileu de calcar, un loc ce e format din 7 scari de-a lungul unor cascade. Canoinul are o lungime de 160 de metri si o diferenta de nivel de 58 de metri, situandu-se la altitudinea de 1050 metri.

Legenda locului

Legenda spune ca tinerii din satul Baciu (azi Sacele), isi supuneau iubitele la doua probe. Daca trecea probele fara probleme acestia ramaneau impreuna. La prima proba acestea trebuiau sa traverseze canionul pentru a verifica daca sunt puternice si daca renunta usor in fata unui obstacol. La cea de-a doua proba cuplu ramanea peste noapte deasupra canionului. Daca nu se certau insemna ca sunt sortiti sa ramana toata viata impreuna. se mai spune ca locul are un efect curativ, aerul fiind puternic ozonat.

2-km-de-tiroliana-la-Canionul-7-scari

Dupa ce am ajuns in varf si piciorele nu ne mai tremurau, altceva ne-a atras atentia: tiroliana. Tiroliana este una din atractiile Canionului avand o lungime de 2,1 kilometri.

Aceasta are 21 de segmente in care trebuie sa urci si sa cobori. Unele segmente sunt destul de dificile. Simti adrenalina si parca simti cum sangele iti pulseaza in vene. Cand traseul tirolianei s-a terminat parca ne-am mai fi dat o data. Dar deja era deja tarziu si trebuia sa ne intoarcem in oras.

Tiroliana este accesibila si copiilor avand segmente usoare special amenajate pentru cei mici. Ce este cel mai interesant la aceasta zona este faptul ca te poti plimba si te poti bucura de peisaje minunate in natura.

Daca vii in vacanta la Brasov si esti iubitor de sporturi extreme poti incerca sa te dai pe tiroliana. Aceasta este renumita deja in orasul Brasov. La sfarsitul unei astfel de drumetii nu eram obositi, ci eram incarcati cu buna dispozitie si liniste. Ne-am incarcat cu energie pozitiva, ne-am cunoscut mai bine si ne-am distrat pe cinste.

DSCN1177

DSCN1221